Ako vyzerajú takéto dni v skutočnosti

Image


DEŇ 60.
Raňajky: 1mango alebo polovica melóna ...
Obed: Zemiakovy šalát
8zemiakov, 2PL tekvicoveho oleja, 1 cibuľa, soľ , korenie, jablcny ocot, voda
2PL pažítky, 10 dkg cinskej kapusty
Zemiaky uvaríte v supke, vychladnute olupete a nakrájate na kolieska. V
mensom hrnceku si zohrejete trochu vody, Pridáte soľ , korenie, olej, ocot, pa
zitku a natenko narezanu cibulu. Touto marinadou zalejete uvarené zemiaky a
posypete ich nakrájanou cinskou kapustou. Hotovy zemiakovy šalát nechate
chvilu odstat aby sa suroviny chutovo prepojili . Zjedzte ho s krajcom cierneho
chleba
Večera: zvysok zemiakoveho šalátu, ktory vam ostal od obeda

Nechutí Vam?
Zemiaky môžete zamenit za fazulu alebo cicer. Cicer je veľmi vyzivny, medzi strukovinami zaujima popredne miesto. Pripravte si vyzivnu polievku z ciceru. 15Dkg ciceru, namočeného
cez noc, varíte spolu s 1 cibulou a bobkovym listom asi 40 minút. Polovicu uvareného ciceru prepasirujete a Pridáte ho naspat do polievky. Na 1 ČL oleja opražíte nakrájanu zeleninu (mrkva, paprika, pór) Pridáte k nej cesnak a 1 ČL paradajkového pretlaku. Podľa potreby zalejete trochou vody a podusite ešte 5minút. Primiesajte ju k polievke a Podľa chuti Pridáte soľ a korenie. Plny hlboky tanier polievky zjedzte na obed s krajcom chleba a na večeru polovicnu pórciu bez chleba

DEŇ 61.
Raňajky: 1nektrarinku roztlacte vidlickou na kasu, pridajte 2PL jahôd alebo ineho
drobneho ovocia
Obed: Posuch
40 dkg celozrnnej muky, 1prášok do pečiva, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL rozmarinu
1 ČL bazalky, 1 PL pažítky, 1 PL petržlenovej vňate, 1 ČL soľ i, 1 PL ol.oleja, 3-4
dl mineralky
Do muky Pridáte vsetky koreniny, cesnak, soľ a prášok do pečiva.Vsetko dobre
premiesate a Pridáte mineralku, aby ste mohli zamiesit hladke cesto. Hotove
cesto rozlozite na vymastneny pekac a navrchu ho potriete zvyskom oleja.
Peciete cca 30 minút pri 220st.kym nie je upeceny do zlatista. Potom ho trochu
navlhcite a prikryjete utierkou. Posuch nekrajajte nozom, ale trhajte ho, tak je
chutnejsi. Zjedzte vsak iba polovicu. Zvysok si odlozte do mraznicky
Večera: 1 kus torty alebo 3kusky drobneho pečiva a 1 tablička čokolády na varenie

Nechutí Vam?
Pripravte si 12dkg cestovin s niektorou z omacok, co maťe odlozene v mraznicke

DEŇ 62.
Raňajky: 2 jablká alebo šálka čučoriedok ...
Desiata: 1pohar džúsu - hroznovy
Obed: Farebny koktail
Polovicu žltého melóna olupete, odstranite semena, nakrájate ho na kusky a
date ho do sklenenej misy. Pridáte 1hrst vykostkovanych ceresni, 1hrst jahôd
Osladite, dobre premiesate a ozdobiťe listkami maťy
Olovrant: 1hrst sušených jabĺk a 1pohar džúsu
Večera: ovocie, co zvysilo od obeda

Nechutí Vam?
Cely deň pite len ovocne a zeleninove džúsy. Vase telo vam bude vdacne. Ak sa naozaj nezaobidete bez kavy uvarte si ju. Ak ste zvyknuti pit kavu s mliekom, tak nahradte mlieko za ovela zdravsi – sojovy Nápoj

DEŇ 63.
Raňajky: 3mandarinky alebo 2broskyne ...
Obed: Gulasova polievka
40 dkg hovadzieho masa, 1 cibuľa, 1cerstva paprika, 3struky cesnaku, 1 PL oleja
1 ČL mletej papriky, soľ , korenie, 8dl vody, majoranka, tymian, rasca, 1 ČL
jablcneho octu, petržlenova vnat, suroviny na šalát
Na oleji opražíte cibulu, papriku, Pridáte nakrájané mäso a dobre ho opražíte.
Zalejete horucou vodou a Pridáte vsetky koreniny okrem cesnaku, korenia a
petržlenovej vňate, tie Pridáte az nakoniec. Varíte domäkka a ozdobiťe vnatou.
Okrem krajca chleba si doprajte aj kyslu uhorku, papriku alebo zeleninovy
salat. Nakoniec vypite 3 dl vývaru
Hovadzie mäso môžete zamenit za 3kuracie stehna
Večera: tanier polievky a kysla uhorka, paprika alebo čerstvý šalát

Nechutí Vam?
Pripravte si misu hlavkoveho šalátu s konzervou tuniaka. Trochu oleja odlejte a zvysok primiesajte do šalátu. Nezabudnite pridat cesnak, môžete ho spestrit kyslou uhorkou. Spolu s krajcom chleba je to vyborna pochutka. Na večeru to iste, len polovicnu davku bez chleba

DEŇ 64.
Raňajky: 2 jablká alebo 4vacsie slivky
Obed: Pikantna ryža
12dkg ryze, 1 PL ol.oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 ČL mletej papriky, ½
ČL ostrej papriky, 1konzerva lupanych paradajok, soľ , korenie, tabasko, 6dl
vody, mrkva, suroviny na šalát
Na oleji opražíte cibuľu a Pridáte konzervu paradajok, sladku a ostru papriku.
Vsetko zalejete teplou vodou a trochu podusite. Ochutite soľ ou, korenim a
tabaskom. Potom Pridáte ryžu a dusite ju na miernom ohni takmer domäkka.
Nakoniec ryžu prikryjete pokrievkou a nechate 10 minút odstat. Vas obed nech
spestri krajec chleba a hlavkovy šalát, na ktory nastruhate mrkvu
Ryzu môžete aj uvarit
Večera: pórcia pikantnej ryze, cerstvo pripraveny šalát

Nechutí Vam?
Pripravte si zeleninove ragu z 30 dkg sezonnej zeleniny. Spolu s 1cibulou ju narezte nadrobno a prazte na 1 ČL oleja. Prilejte trochu horucej vody a zeleninu kratko poduste. Osolte a okorente. Koreniny pridajte Podľa vlastnej chuti. Osobitne si uvarte 10 dkg ryze. Zeleninove ragu podavajte spolu s varenou ryzou. Na obed s krajcom chleba, na večeru polovicna davka bez chleba

DEŇ 65.
Raňajky: 2pomaranče alebo šálka jahôd ...
Obed: Cestoviny s bylinkovou marinadou
12dkg cestovin, 1 ČL petržlenovej vňate, 1 ČL pažítky, 1 ČL zeruchy, 1 ČL ol.
Oleja, soľ
Cestoviny uvaríte v slanej vode s 1 ČL oleja. Potom vodu scedite a cestoviny
prelejte bylinkovou marinadou, ktoru si pripravite z nasekanych byliniek, soľ i a ol.oleja
Večera: 1 kus torty alebo 3kusky škoricovych rezov

Zamaskrte si:
8vajec, 10 dkg hnedeho cukru, 30 dkg celozrnnej muky, 1vanilkovy cukor, nastruhana kora z jedneho citróna, 1balicek mletej škorice, 1 ČL dumbiera, Podľa chuti: sušené hrozienka, orechy slivky, marhule
Cukor s vajcami vymiesate do penista. Do muky primiesate vanilkovy cukor, citr.koru, škoricu a dumbier. Tuto zmes pomaly pridavate do masy z vajec a cukru. Varechou potom ešte primiesate ostatne suroviny. Vzniknutu masu roztriete na plech, ktory ste vystlali papierom. Peciete cca 30 minút pri 200st. Vychladnute narezete na kusky. Pecivo vam vydrzi dlho čerstvé. Zjedzte 3kusky

DEŇ 66.
Ranjaky: 2broskyne alebo 1 mango ...
Desiata: 1pohar ovocného džúsu
Obed: Pestry ovocny šalát
K nakrájanemu bananu pridajte na kusky narezany grep, na mesiačiky manda
rinku. Vsetko spolu dobre premiesajte a zalejte šťavou z jedneho pomaranča.
Ovocny šalát môžete posypat oprazenymi mandlami
Olovrant: 12nesolenych a neprazenych arasidov a šálka čaju
Večera: 2 dl menej sladkeho kompotu z ovocia

Nechutí Vam?
Skuste si pripraviť Pečené banany. 2 banany olupete a potriete ich 1 PL roztopeneho masla. Opečiete ich na panvici a nakoniec ich obalite v mletej škorici

DEŇ 67.
Raňajky: 2pomaranče alebo 2 kiwi ...
Obed: Varene kura a zeleninovy šalát
1mensie kura, polievkova zelenina, ½ cibule, 1struk cesnaku, soľ , 2zrna celeho
korenia, 1l vody, suroviny na šalát
Kura umyjete a nakrájate na vacsie kusy. Do vody date polievkovu zeleninu so
solou a korenim. keď voda zacne vriet Pridáte mäso a na miernom ohni varíte
cca 40 minút. Potom uvarené kura z polievky vyberiete. Ak chcete, môžete ho
narýchlo opiecť v panvici, bez tuku. časť mäsa si nechate na večeru
K masu si pripravite šalát z cinskej kapusty a zjete ho s krajcom chleba
Menšiu hlavku cinskej kapusty narezete na tenke rezance, Pridáte 1strucik
cesnaku a 2PL petržlenovej vňate. Ochutite 1 ČL oleja, octom, soľ ou a korenim
Po obede vypite 3 dl vývaru z polievky
Večera: kuracie mäso a šalát
Nechutí Vam?
Pripravte si šalát z rôznych druhov zeleneho šalátu. Do šalátu nakrájajte natvrdo uvarené vajcia alebo syr alebo hydinove parky


DEŇ 68.
Raňajky: 4marhule alebo 8datli ...
Obed: Miesana dusena zelenina s prosom
10 dkg prosa, 1paprika, 1paradajka, 1 PL posekanej cibule, 1baklazan, 1 PL ol
oleja, štipka bazalky, štipka rozmarinu, soľ , korenie, 1 ČL horčice, suroviny na
salat
Vopred namočené proso uvaríte v slanej vode. Baklazan, papriku a cibuľu nare
zete na kocky a opražíte ich na oleji. Pridáte nakrájanu paradajku, vsetky
potrebne koreniny a horcicu. Dusite 5minút. Do hotovej zeleniny primiesate
uvarené proso. Zjedzte s krajcom chleba
Večera: mensia pórcia dusenej zeleniny a zopar listov hlav.salatu

Nechutí Vam?
Maťe radsej hrach? 50 dkg hrachu opražte na 1 ČL horuceho oleja.Prilejte tolko vyvaru, aby bol nim hrach zaliaty. Medzi dusenim ho viackrat premiesajte. keď zmakne, pridajte soľ , korenie a posypte petržlenovou vnatou. Hrach v omáčke môžete zahustit 2surovymi nastruhanymi zemiakmi. Ak maťe pocit ze budete ešte hladni, pripravte si aj šalát. Zjedzte s krajcom chleba

DEŇ 69.
Raňajky: 2hrušky alebo 4slivky ...
Obed: Pizza s baklazanovou omáčkou
cesto na pizzu, 2baklazany, 1 cibuľa, 2struky cesnaku, 4paradajky, oregano,
šťava z 1citróna, pár listkov maťy, petržlenova vnat, soľ , korenie, 1 PL ol.oleja
Baklazany olupete a narezete na platky. Potrite minimalne ol.olejom a opecte
z oboch stran na panvici. Vychladnute baklazany pokvapkate citrónovou
šťavou. V tej istej panvici opražíte nadrobno narezanu cibuľu a Pridáte paradaj
ky.Vsetky suroviny premiesate v mixeri na hustu kašu a Pridáte soľ , korenie
narezane bylinky a zvysok ol.oleja. Vsetko ešte raz narýchlo prevarite. Cesto
potriete kvapkou oleja a baklazanovou omáčkou a posypete oreganom. Peciete
20 minút pri 200st.
Večera: 1 kus torty alebo 3kopceky zrmrliny a 1 tablička čokolády na varenie

DEŇ 70.
Raňajky: 8datli alebo 1papaja ...
Desiata: 1pohar džúsu z ciernych ribezli
Obed: Exoticky šalát
Avokado narezete na kusky, Pridáte na kolieska nakrájany banan a polejete
citrónovou šťavou. Pridáte rozpolene mesiačiky pomaranča a nadrobno nakrája
ne kiwi. Vsetky suroviny spolu premiesate
Olovrant: 1kopcovita PL slnecnicovych semien a šálka čaju
Večera: 1pomaranč
nachystajte si kompot na zajtrajsie raňajky

Nechutí Vam?
Upecte si ovocie na papieri na pecenie. Potrebujete 1banan, 1mango, 1kiwi, trochu citrónovej stavy a Podľa chuti sladidlo. Olupany banan prekrojite po dlzke a pokropite citrónovou šťavou aby nescervenel. Kiwi a mango olupete a nakrájate na kocky. Do nadoby ktoru ste vystlali papierom polozite obe polovice bananu a na ne rozlozite ostatne ovocie. Peciet v rure priblizne 10 minút pri 220st. Zjedzte teple

DEŇ 71.
Raňajky: Uvarte si 3 dl menej sladkeho jablkoveho kompotu, ktory môžete ochutit
mletou škoricou a citrónovou šťavou
Obed: Husta mäsova polievka
3kuracie stehna, 1 cibuľa, 1 ČL oleja, 1kalerab, 1mrkva,1petržlen, 1 PL hrasku,
sol, korenie, štipka tymianu, štipka mletej papriky, paradajkovy pretlak
Na 1 ČL oleja opražíte cibuľu a Pridáte na kusky nakrájané stehna, ktore za
staleho miesania dobre opražíte. Potom ich zalejete 0,7l horucej vody, Pridáte
nakrájany kalerab, mrkvu, petržlen, papriku a pretlak. Nakoniec Pridáte tymian soľ , korenie. Uvaríte domäkka.
Zjedzte s krajcom chleba, ak vam obed nebude stacit pripravte si zel.salat
Večera: Mensi tanier hustej mäsovej polievky

Nechutí Vam?
Pripravte si plody mora. Je to bielkovinova bomba, a preto s množstvom netreba prehanat. Na oleji nadrobno nasekanu cibulu, zalejte ju 2 dl vývaru a nechajte zovriet. Potom pridajte plody mora 3 strúčiky cesnaku, polovicne množstvo petržlenovej vňate a nasekanej pažítky. Prikryte duste na miernom ohni asi 10 minút. Potom nadobu odkryjte a nechajte vodu uplne vyvriet. Celkom nakoniec pridajte k jedlu zvysok vňate a pažítky a môžete pridat aj štipku oregana. K jedlu si pripravte zel,.salat z paradajky a uhorky, posypte ho nasekanym koprom a dochutte octom. Vyborne vam bude chutit s krajcom chleba. Vypite ešte 3 dl vývaru

DEŇ 72.
Raňajky: 2 jablká alebo 2platky melóna...
Obed: Zemiakova polievka
6zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL pretlaku, 1 ČL mletej papriky,
polievkova zelenina, štipka tymianu, 3zrnka celeho korenia, 1 PL petržlenovej
vnate, 1 PL pažítky, suroviny na šalát
Do hrnca vložíte ocistene a na kocky nakrájané zemiaky. Pridáte nakrájanu
cibulu, mletu papriku, cele korenie, par.pretlak a nakrájanu polievkovu zeleni
nu. Dolejte vodu tak, aby nou boli prekryte vsetky surovinvy Varíte dovtedy,
pokym nie sú zemiaky makke. Nakoniec Pridáte cesnak, pazitku a posypete
petržlenovou vnatou
Nezabudnite krajec chleba. môžete si dopriat aj zel.salat
Večera: Zemiakova polievka
Pripravte si kompot na zajtrajsie raňajky

Nechutí Vam?
Počas skrobovych dni si aspoň 2krat uvarte „ zazracnu polievku“ Na jej pripravu potrebujete: 3cele cibule, 1velku papriku, polovicu zeleru, polovicu hlavky kapusty, 3mrkvy, 1struk cesnaku, polovicu konzervy lupanych paradajok, Podľa chuti soľ a korenie. Vsetky suroviny ocistite, umyjete, nakrájate a date do hrnca. Prilejete 1liter vody a varíte pomaly na miernom ohni asi 1hodinu. Polievka bude mať lepsiu chut, ak do nej Pridáte zeleninovu kocku. Dobre vas nasyti, keď ju zjete s krajcom cierneho chleba

DEŇ 73.
Raňajky: 3 dl kompotu. Pridajte k nemu kusok celej vanilky, škorice, a umeleho sladidla
Obed: Zapekane spagety s hubami
12dkg spagiet, 1 cibuľa, 2vacsie paradajky, hrst nakrájanych hub, tymian, soľ ,
korenie
Paradajky narezete na tenke kolieska a šťavu si odlozite. Na panvici opražíte a
podusite na kolieska narezanu cibuľu a huby. Neskor Pridáte paradajky a vseto
spolu kratko podusite. Spagety uvaríte v slanej vode, do ktorej ste pridali kvap
ku oleja. keď sú už takmer uvarené, zlejete z nich vodu a date ich do vymaste
nej misy. Na cestoviny ukladate podusenu masu. Nakoniec polejete paradaj
kovou šťavou a posypete tymianom, pripadne bylinkami, Podľa vlastnej chuti
Spagety peciete 15minút pri 200st.
Večera: 1kúsok torty alebo 3kusy drobneho pečiva a 1 tablička čokolády na varenie

Nechutí Vam?
Dobra je aj hubova polievka s uvarenou pohankou. Do 6dl vody dajte štipku mletej rasce, majoranky, 2hrste akychkolvek hub, koren petržlenu a varte cca 25minút. Medzitym si uvarte 8dkg pohanky. Dobre scedenu ju primiesajte k hubovej polievke

DEŇ 74.
Raňajky: V mixeri zmiesajte 1banan a 1pomaranč. Namiesto pomaranča môžete pouzit
akykolvek džús, ktory maťe póruke. Bananovu penu vlejte do pohara
Desiata: 2marhule
Obed: Hrušky s medom
3hrušky narezete na tenke kolieska. Do menšieho mnozstva vody Pridáte zopar
klincekov, trochu vanilkoveho cukru, nakrájané hrušky a niekoľko minút ich
povarite. keď voda vychladne, primiesate do nej ešte 1 PL medu a na spicku
noza mletej škorice. Jemne premiesate, aby sa med dobre roztopil, a posypete
nasekanymi vlašskymi orechmi alebo lieskovcami
Olovrant: hrst sueneho ovocia a 1pohar džúsu z ciernych ribezli
Večera: z 1jablká, 1hrušky, 1 PL sušených hrozienok a 3 dl vody si uvarte kompot

Nechutí Vam?
Skúste si uvarit kompot z egresov, cervenych ribezli a malin. Salku z kazdeho ovocia roztlacite vidlickou a dolejete tolko vody, aby bola ovocna kasa prekryta vodou, a nechate ju zovriet. Ovocie pretlacite cez sitko, husty džús mierne osladite a Pridáte k nemu čerstvé drobne ovocie. Chuti teple ale aj stúdené

DEŇ 75.
Raňajky: polovica stredne velkeho žltého melónu alebo 2nektarinky ...
Obed: Pečené kuracie stehna so šalátom
2kuracie stehna, soľ , korenie, 1 ČL mletej papriky, 1 PL oleja, 5dl vody
suroviny na šalát
Z oleja , soľ i, korenia a mletej papriky si pripravite marinadu na mäso. Nou
stehna potriete, polozite ich do horucej panvice a zalejete horucou vodou.
Prikryte dusite cca 15minút. Potom panvicu odkryjete a vodu nechate vyvriet.
Stehna ešte z kazdej strany dobre zapeciete
Zjedzte spolu so zeleninovym šalátom. Kel, karfiol a brokolicu uvarte v slanej
vode tak, aby sa nerozvarili. Nechajte ich vychladnut a zalejete ich nalevom z
oleja, octu, soľ i a korenia. Posypete pretzlenovou vnatou. K tomu krajec
chleba a 3 dl vývaru
Večera: 1Pečené kuracie stehno a mensi tanier šalátu

Nechutí Vam?
K zeleninovemu šalátu si doprajte na obed 10 dkg tvrdeho syra a krajec chleba. Na večeru zjedzte k šalátu len 5dkg syra. K šalátu je tiez vhodny menej tucny tvaroh s roznymi bylinkami alebo s cervenou paprikou



DEŇ 76.
Raňajky: 2 jablká, alebo 2platky cerveneho melóna ...
Obed: Dusena ryža s mandlami
12dkg podlhovastej ryze, 1 PL narezanych mandli, 1paprika, 2PL hrasku, 1 PL ol.oleja, 1 PL petržlenovej vňate, 1 PL pažítky, soľ , korenie, 1zelen.bujon
Na 1 ČL oleja opražíte suchu ryžu do sklovita. K takejto ryzi Pridáte narezanu
papriku, hrasok a ešte chvilu popražíte.Zalejete horucim zelenin.vyvarom,
ktory ste pripravili z kocky tak, aby bol pomer medzi ryzou a vodou 1:3. ryžu
varíte odkrytu, za obcsneho miesania na miernom ohni, takmer domäkka.
Pridáte narezané mandle, nasekanu petržlenovú vňať a pazitku. Nakoniec ryžu
este na 10 minút prikryjete
Pripravte si ešte miesany zeleninovy šalát. Vsetky uvedene suroviny na šalát
nakrájajte, pomiesajte a zalejete marinadou z nasekanych byliniek, narezanych
oliv, soľ i,korenia, jablcneho octu a tekvicoveho oleja.Zjedzte s krajcom chleba
Večera: mensia pórcia ryže a zeleninovy šalát
Namočte si sušené ovocie na raňajky

Nechutí Vam?
Uvarte 12dkg ryže a pripravte si ju ako šalát. K ryzi pridajte na rezance nakrájanu 1papriku, na kocky nakrájané 2 paradajky, nadrobno nasekanu 1 cibuľu, 3PL hrasku a narezte petržlenovú vnat. Pridajte 1 ČL ol.oleja, trocha octu, soľ i a korenia Podľa chuti. môžete aj cesnak.

DEŇ 77.
Raňajky: 8fig namocenych cez noc v 3 dl vody rano pomaly zjedzte a vypite aj vodu
Obed: Makarony so sparglou
12dkg makaronov, 15dkg zelenej spargle, 1 ČL cukru, soľ , bazalka, petržlenova
vnat, 2struky cesnaku, šťava z 1citróna, 1 PL sojovej omáčky, 1 PL ol.oleja
Sparglu ocistite, narezete na mensie kusky a uvaríte v slanej vode, do ktorej
ste pridali 1 ČL cukru. Varíte je najmenej 5minút. keď je spargla uvarena do
makka, vodu zlejete. Pridáte narezané bylinky, prelisovany cesnak, ol,.olej,
citrónovu šťavu a sojovu omáčku. Hotovu marinadu nechate chvilu odstat, aby
sa chute prepojili. Potom nou polejete uvarené makarony a sparglu
Večera: 1 kusok torty alebo 1uks strudle, 1 tablička čokolády na varenie

Nechutí Vam?
Pripravte si uvarené makarony s omáčkou z paradajok, hub a rôznych byliniek

DEŇ 78.
Raňajky: zmixujte si frape z 1salky drobneho ovocia alebo 1menšieho bananu a trochu
mineralky
Desiata: 2mandarinky
Obed: Ovocny šalát s ribezlovou omáčkou
Ocistene a nakrájané ovocie – 1vacsiu salku jahod, 1vacsi banan, bobule
hrozna, 1pomaranč, 1kiwi vložíte do dvoch misiek. Pripravite si ribezlovú
omáčku: 1salky cervenych ribezli a trosky vody, do ktorej môžete pridat
sladidlo. Ak nemaťe cervene ribezle, môžete pouzit 1 PL ribezloveho džúsu,
alebo akehokolvek ineho vodou zreideneho, menej sladkeho dzemu.Ribezlovu
omáčku prelejte na ovocie. Jedna miska na obed, jedna mensia na večeru
Olovrant: 1 PL tekvicovych jadierok a šálka čaju
Večera: ovocny šalát s omáčkou posypete 1 PL sušených hrozienok

Nechutí Vam?
1salku cervenych ribezli a malin pretlacte cez sitko. Vsetko, co zostane v sitku, nechajte zovriet s minimalnym množstvom vody a ešte raz pretlacte. Do stavy z pretlaceneho ovocia pridajte šťavu z 1citróna, 1 PL menej sladkeho dzemu a niekoľko čerstvých malin. Podľa chuti môžete pridat aj sladidlo

DEŇ 79.
Raňajky: 1 šálka ceresni alebo 2 mandarinky ...
Obed: Zeleninovy šalát s tuniakom
1hlavka ladoveho šalátu, 1cinska kapusta, 1 PL zeruchy, 1konzerva tuniaka
alebo sardiniek, soľ , biele korenie, ocot, olej (moze byt z tuniaka), 1viazanicka
cervenej redkovky
Salat umyjete, rozoberiete na listy a nakrájate tak, aby sa dali naberat na vidlic
ku.Hlavku cinskej kapusty narezete na rezance. Vsetku zeleninu vlozte do
salatovej misy, Pridáte zeruchu, premiesate a zalejete marinadou, ktorú ste
pripravili z oleja, octu soľ i a korenia. Navrch šalátu polozite tuniaka. Na deko
raciu šalátu môžete pouzit redkovky
zjedzte s krajcom chleba a 3 dl vývaru
Večera: z rovnakych surovin si môžete pripraviť zeleninovy šalát s tuniakom,1/2porcia

Nechutí Vam?
Rybiu konzervu môžete zamenit za menej tucny tvaroh, tofu, natvrdo uvarené vajcia alebo hydinovu salamu. Nezabudnite na zeleninovy šalát, krajec chleba a 3 dl vyvaru. Na večeru bez chleba a vývaru

DEŇ 80.
Raňajky: 1 šálka jahôd alebo 1banan ...
Obed: Kremova zeleninova polievka
30 dkg čerstvej alebo mrazenej zeleniny do polievky, 3zemiaky, 1 cibuľa, 7dl
zelen.vyvaru, 1 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ , korenie, 2PL petržlenovej
vnate, bazalka
NA oleji opražíte nasekanu cibulu, Pridáte nakrájanu zeleninu a na kocky
zemiaky. Zalejete zeleninovym vyvarom a varíte cca 20 minút, kym nie je
vsetko uvarené domäkka. Nakoniec Pridáte prelisovany cesnak. Polievku
zmiesate v mixeri a Podľa chuti osolite, okorenite a posypete petržlenovou
vnatou. Polievku zjedzte s krajcom cierneho chleba
Večera: tanier kremovej polievky

Nechutí Vam?
Pripravte si zeleninovy šalát a servirujte ho na šalátoch listoch, ktore polozite na dno misy. Na pripravu šalátu potrebujete: 1 hlav.salat, 1konzervu kukurice, na kocky nakrájanu paradajku, na kocky narezanu papriku a nasekanu 1 cibuľu. Osobitne namiesajte marinadu: 1 ČL oleja, jablcny ocot Podľa chuti, 1 ČL horčice, kopor. Vsetky suroviny dobre premiesajte zalejte pripravenou marinadou a servirujte v šalátovej mise. Zjedzte s krajcom chleba

DEŇ 81.
Raňajky: 2broskyne alebo šálka malin ...
Obed: Kolienka s pikantnou marinadou
12dkg cestovin, 1 PL ol.oleja, soľ , korenie, bazalka, chili
Cestoviny uvaríte v osolenej vode s kvapkami oleja, vodu zlejete a prelejete
marinadou, ktoru si pripravite zo zvysku oleja, korenia, bazalky a chili korenia
Cestoviny môžete posypat nasekanou petržlenovou vnatou
Večera: 1 kusok torty, alebo 3 kopceky zmrzliny, 1 tablička čokolády na varenie
Uzitocne je vediet!
Ol.olej lisovany za studena obsahuje velke množstvo mono nenasytenych mastnych kyselin, preto nezvysuje cholesterol v krvi. Zvysuje vsak „dobry cholesterol“ HDL ktory chrani pred mnohymi civilizacnymi ochoreniami. Ol.olej ma mnohe vynikajuce ucinky, napr zvysuje moznost vstrebavania vitaminov, ktore sú viazane na tuky. Treba pouzivat len malo tukov, ale nech sú to vzdy iba kvalitne oleje. Ak sa budete riadit tymto pravidlom, vas organizmus vam bude vdacny

DEŇ 82.
Raňajky: 1mensi zlty melón osupte, zbavte semienok a nakrájajte na platky. 2Platky
nechajte cele, ostatne narezte na kusky a premiesajte so salkou dzemu
Desiata: 1pohar džúsu z cerveneho hrozna
Obed: šalátova schodzka s vitaminmi
1 ladovy šalát nakrájajte na dlhsie rezance,1 papriky na pasiky a 2 paradajky
na stvrtky, 1jablko nakrájajte na tenke platky, Pridáte rozpolene mesiačiky 1
pomaranča a stvrtky z 2 marhul a vsetko spolu dobre premiesate. Zalejete na
levom ktory pripravite z citrónovej stavy, sladidla, soľ i a korenia. Posypete
petržlenovou vnatou.
Olovrant: 2platky melónu
Večera: Ak ste si usetrili na večeru šalát, zjedzte ho, ak nie tak si dajte 1hrst sušených
jablk a vypite salku čaju

Nechutí Vam?
Pre zmenu si pripravte osviezujuci napoj, ktory môžete pit po celý den. Nápoj obsahuje vela úcinnych ovocnych enzymov a vitaminu C. Olupany ananás nastruhajte a zalejte ho cerstvo vytlacenou staou z 1pomaranča, 1citróna a 1grapefruitu. Dobre premiesajte a ovocie pretlacte cez sitko. K ziskanej ovocnej šťave pridajte najmenej 1dl mineralky. Podľa chuti môžete pridat aj sladidlo

DEŇ 83.
Raňajky: 1 šálka ceresni, alebo 2broskyne ...
Obed: Grecky deň s tofu
30 dkg tofu, 1 PL ol.oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, 2mensie šalátove uhorky, 1
cibula, šťava s ½ citróna, 1hlav.salat, kopor, soľ , korenie
Tofu a uhorku nakrájajte na tenke rezance ci platky alebo postruhate na
hrubsie rezance. cibuľu nakrájate na drobne kocky. Vsetko date do šalátovej
misy, opatrne premiesate a zalejete marinadou. Pripravite si ju z ol.oleja,
cesnaku, citrónovej šťavu, kopru, soľ i a korenia. Dobre premiesanu marinadu
nalejete do pripravenej zmesi a celu ju opat opatrne premiesate. Jedlo podava
te na šalátovych listoch, môžete ho posypat aj orechami
Zjedzte s krajcom chleba a 3 dl vývaru
Večera: Zjedzte zvysok jedla z obeda

Nechutí Vam?
Upecte si do chrumkava mensie kuriatko. Znamenite chuti so šalátom a krajcom chleba, ale nezabudnite, ze na večeru zjete len tretinu. Ak vam Nechutí mäso, siahnite po inych potravinach bohatych na bielkoviny, akymi sú tofu, tvaroh, ryby

DEŇ 84.
Raňajky: 3mandarinky alebo 2 jablká...
Obed: Pecena fazula s baklazanom
50 dkg bielej fazule, 2cibule, 1baklazan, 2čerstvé papriky, 2paradajky, 1feferon
1 ČL oleja, korenie, cubricu, 2-3 bobkove listy, 3 dl vývaru
Na 1 ČL oleja opražíte nasekanu cibuľu na pasiky narezanu papriku a na kocky
nakrájane paradajky. Podľa chuti môžete pridat i feferon a dochutit korenim a
cubricou. K tejto zmesi primiesate fazulu.Baklazan osupete, narezete ho na
platky a opečiete po oboch stranach na panvici. Do misy ukladate striedavo
vrstvy fazule a oPečeného baklazanu. Zalejete vyvarom a odkryte peciete cca 30 minút pri 200st. Podavajte spolu s krajcom chleba a hlav.salatom
Večera: polovicna pórcia zaPečenéj fazule

Nechutí Vam?
Maťe radsej zemiaky? V tom pripade si pripravte Pečené zemiaky. 6Ocistenych zemiakov narezte na polovice. Rozpolene ich dobre posypte celou rascou, majorankou a osolte. Pekac vystelte papierom na pecenie. Zemiaky rozlozte tak, aby boli obratene prerezanou stranou navrch a môžete ich piecť. Chutia vyborne so zelen.salatom s krajcom chleba

DEŇ 85.
Raňajky: 1 šálka čučoriedok, alebo 2 broskyne ...
Obed: Cestoviny s paradajkovou omáčkou
12dkg cestovin, 1konzerva lupanych paradajok, 1cesnak, 1 cibuľa, soľ , korenie
1 PL bazalky, 1 PL petržlenovej vňate
Nakrájanu cibuľu opražíte do sklovita, Pridáte lupane paradajky, cesnak a na
miernom ohni varíte priblizne 5minút. Pred koncom Pridáte bazalku a petrzle
novu vnat. Cestoviny uvaríte a zalejete ich omáčkou
Večera: Kusok torty alebo 3mensie kusky pečiva, 1 tablička čokolády na varenie
Nechutí Vam?
Ak ste sa už cestovin prejedli, uvarte si 12dkg kukuricnej krupice. Krupicu uvaríte vo vode a hotovu zalejete 1 PL roztopeneho masla. Ale zhreste a chodte na pizzu

DEŇ 86.
Raňajky: 2nektarinky alebo šálka jahôd ...
Desiata: 1pohar cerstvo pripravej citrónovej stavy s vodou
Obed: Teply ovocny šalát
Vykostkujete 2broskyne, 2nektarinky, 2velke slivky a nakrájate ich na tensie
platky. Do panvice date trochu mletej škorice, vanilkovy cukor, kusok celej
vanilky a nakrájané ovocie. Za staleho miesania ich dusite cca 5minút. šalát
posypte oprazenymi madlami. Zjedzte teple
Olovrant: 8mandli a šálka čaju
Večera: 1grep

Nechutí Vam?
Dobre vychladeny kompot chuti vyborne. 3Jablká olupete, nakrájate ich na stvrtky, vyberiete jadrovniky. 3Vykostkovane marhule a 3 slivky Pridáte k jablkám a varíte cca 5 minút vo vode, ktoru ste ochutili 1 ČL korenia na jablkovu strudlu

DEŇ 87.
VODNY deň
Počas vodného dňa pite len vodu!
Voda je najlepsi Nápoj obsahujuci vela mineralov, ktore straca telo pri poteni. Denne by ste mali vypit najmenej 2l tekutin. Vodu si mozet sprastrit citrónovou šťavou alebo lyžičkou jablkoveho alebo ineho ovocného octu. Ak pijete iba vtedy, keď pocitujete smäd, to nestačí. Naplnte si plastovu flasu od mineralky aby ste poznali svoju mierku a vypite ju Počas dna. Takto lahsie skontrolujete, kolko tekutin ste vypili. Počas vodného dňa pite iba vodu. Hoci k tekutinam sa rataju aj čaje, ciste vyvary, aj ovocne alebo zeleninove džúsy, tu sa už rataju ako pórcia jedla.
Počas vodného dňa pite len vodu
Kazdy deň vypite aspoň 2l vody
Nalacno vypite pohár vlažnej vody

Napady na aktivitu!
Dnesny deň je pre vas tazkou skuskou. Po celý deň môžete pit iba vodu. Pozitivne ucinky dnesneho dňa vsak budu dlhodobe. Aby vas nezlakalo jedlo, skuste sa zabavit najrozlicnejsimi sposobmi
Vyberte sa na dlhsiu prechadzku Meditujte
Navstivte divadelne predstavenie Co keby ste zasli do sauny?
Chodte si pozriet nejaku vyšťavu Bicyklovanie
Chodte do kina Venujte sa rodine
Poklebette si s priatelkami citajte alebo studujte

Odvazte sa a odmerajte sa
v modnych obchodoch alebo v butikoch si vyskusajte svoju povodnu veľkosť modnych veci a pokuste sa odhadnut, o kolko sa vasa povodna veľkosť zmenila. Doma sa odvazte a zmerajte si obvod pasu, bokov a stehien. Vysledky pórovnajte s povodnymi mierami a teste sa zo svojho úspechu. Pochvalte sa a pokracujte v zacatom diele
Datum: _________ ITH: _____________

Tel.hmostnost __________ Obvod hrudnika ____________

Obvod pasu ___________ Obvod nadlaktia ____________

Obvod bokob ___________ Obvod stehien ____________

DEŇ 88.
Raňajky: šálka jahod, alebo ananás ...
Obed: Peceny pstruh so zeleninovym šalátom
2 ocistene pstruhy, soľ , biele korenie, 1citrón, bazalka, 1 ČL ol.oleja, suroviny
na šalát
Do 1ocisteneho prstuha vložíte bazalku a tenky platok citróna. Potriete ho ol.
Olejom, okorenite a osolite. Panvicu rozohrejete a pstruha peciete z kazdej
strany po 3minúty. keď je upeceny pokvapkate ho citrónovou šťavou
Ocistenu a umytu zeleninu nakrájate do misy. Kopo narezete nadrobno,
premiesate ho ol.olejom, jablcnym octom, soľ ou a korenim. Nalevom zalejete zeleninu a nechate ju na chvilu odstat, aby sa chute navzajom prepojili.
K tomu krajec chleba a 3 dl vývaru
Večera: upecte si pstruha a pripravte si čerstvý šalát ale len polovicnu davku

Nechutí Vam?
Ak nemaťe radi ryby, upecte si 2kuracie stehna. Chutia v kazdom rocnom obdobi a s kazdym sezonnym šalátom. Na obed zjedzte s krajcom chleba a nakoniec vyvar. Na večeru bez chleba a vývaru


DEŇ 89.
Raňajky: 1banan alebo 2 hrušky
Obed: Varene zemiaky s mangoldom
6 zemiakov, 50 dkg mangoldu, 1 PL ol.oleja, 1 cibuľa, 2 cesnak, 1,5dl vody
Zemiaky ocistite, nakrájate na stvrtky a uvarite. Na 1 PL oleja opražíte cibuľu
a na mensie kusky narezané hrubšie casti mangoldu. Zalejete 1,5dl teplej vody
a dusite aspoň 5minút, potom Pridáte na hrubšie rezance narezanu druhu časť
mangoldu a dusite ešte asi 10 minút. Nakoniec Pridáte cesnak. Mangold Pridáte
k uvarenym zemiakom a premiesate. V pripade,ze nemaťe mangold môžete
ho nahradit aj spenatom. Zjedzte s krajcom chleba
Večera: mensia pórcia jedla

Nechutí Vam?
Pripravite si zapecenu zeleninu: 3uvarené zemiaky, malu cukinu a 2paradajky nakrájate na platky. Jednotlive vrstvy ukladana do misy spolu s ruzickami brokolice a s nakrájanou mrkvou. Vsetko zalejete marinadou. Pripravite ju z prelisovaneho strucika cesnaku, zo štipky rozmarinu, soľ i a korenia, 1 PL sezamovych semienok. 1 ČL ol.oleja a z trosky vody. Peciete cca 25minút pri 180st. Na obed zjedzte s krajcom chleba, na večeru ½ pórciu bez chleba


DEŇ 90.
Raňajky: šálka malin alebo hurmi kaki ...
Obed: plnené papriky s ovsenymi vlockami
2 papriky, 1paradajka, 1 šálka ovsenych vlociek, soľ , korenie, 1 ČL petržlenovej
vnate, 1 PL bazalky, 1 ČL cubrice, šťava ½ citróna, 0,5l vody, 1zelen.bujon,
1 PL paradajkového pretlaku, 2bobkove listy, umele sladidlo, soľ
Ovsene vlocky zaparite horucou vodou a nechate ich odstat cca 10-15minút.
Potom z nich vyzmykate vodu. Papriky ocistite tak, aby ostali cele. Paradajku narezete nadrobno a spolu so šťavou Pridáte k ovsenym vlockam, primiesate
nasekane bylinky, pokvapkate citrónovou šťavou, dosolite, dokorenite. Touto zmesou naplnite obe papriky a date ich varit do pripravenej paradajkovej omac
ky priblizne cca 30 minút
Omáčku si pripravite nasledovne: z 0,5lvody a zelen.bujonu urobite vyvar, do
ktoreho Pridáte 1 PL paradajkového pretlaku, Podľa chuti umele sladidlo, 2
bobkove listy a trochu soľ i
Večera: 1 kus torty alebo 3 kopceky oblubenej zmrzliny, 1 tablička čokolády na varenie

Nechutí Vam?
Pripravte si pizzu s omáčkou z baklazanov, ktoru ste si odlozili do mraznicky


DEŇ 91.
Raňajky: 1 šálka jahôd, alebo 2 jablká ...
Desiata: 1 pohár šťavy z cvikle, zriedite s minerálkou
Obed: Ovocie v čLne
mensi zlty melón, prerezte na dve polovice. Z jednej polovice vyberiete duzinu
a nakrájajte ju na mensie kusky.Zmiesajte ju s bobulovitym ovocim,s bananom
nakrájanym na kolieska a s hrstou sušených hrozienok. Vsetko spolu dobre
premiesate a date do melóna. Vložíte do chladnicky
Olovrant: 8lieskovcov a šálka čaju
Večera: 2platky cerveneho melóna

Nechutí Vam?
Pripravte si osviezujuci ovocny šalát: Ocistenu papaju narezte na kocky, banan na kolieska, pomaranč rozoberte na mesiačiky. Poukladajte na dno mensej šalátovej misy tak, ze ulozite najprv mesiačiky pomaranča, potom kolieska bananu a nakoniec kocky papaje. Polejete citrónovou šťavou a ochutte sladidlom.

 

 

Deň 1 - 29             Deň 30-59            Deň 60 - 91

 

 

Zdroj: porada.sk